5

    Развива се предимно в ранна детска възраст, поради съществуващите анатомични особености в строежа на гръкляна при децата. Той е не много широк и съединителната му тъкан е рехава, което при остри възпалителни заболявания на горните дихателни пътища може да доведе до осър задух.

    Заболяването обикновено започва с леко пивишаване на температурата,налице е остра хрема, може да има болка в гърлото. Появява се пристъп на затруднено вдишване, обикновено нощем, придружено от суха лаеща кашлица. В извънпристъпния период, общото състояние на детето е добро. Понякога  се наблюдава дрезгав глас.

    Лечението налага да се осигури влажен въздух в помещението. Назначават се антибиотици, витамини, инхалации,  полагат се грижи за намаляване  на секрета от носа. При тежък задух се инжектира мускулно кортикостероиден препарат.


5 comments to “Субхордален ларингит”

 1. adi

  защо не опитате с имуностимуланти?

 2. adi

  Назначената терапия би трябвало да ви свърши работа

 3. Катя

  Здравейте,Д-р Маркова!Надявам се,че ще внесете яснота по състоянието на детето ми,тъй като често боледува почти през целия есенно-зимен период.Две седмици пие лекарства и се оправя,а след още две седмица пак е болна.На 5г е дъщеря ми,а диагнозите,които са и поставяни до сега са разнообразни,като ринит.ларингит,бронхит,като в основата на тези диагнози има „географски език“ придружен секрет от носа,няма сополи,но само го трие с ръка.Понякога е запушен с трудно дишане през него.Вечер,като спи понякога като поема въздух сякаш не и достига въздух и все едно има хрипове при дишането и започва да кашля и да си трие пак носа.След няколко дни вече има бронхит и хрипове..това е всеки път и картинката се повтаря отново и отново..Не мога всеки път да и давам на 2 седмици антибиотик.Последния път бяха изписани 3 лекарства,но аз взех Проспан сироп и вит.С и тя се оправи.Благодаря,предварително,ако коментирате моят проблем!

 4. adi

  средство на избор биха могли да бъдат имуностимуланти

 5. Катя

  Много благодаря за отговора!


Trackbacks/Pingbacks


Задайте своя въпрос