1

        Вирусно заболяване, което обикновено започва с повишаване на температурата, главоболие,  шум в ушите,  намаление на слуха, световъртеж.  По ушната мида и канала се образуват малки мехурчета, изпълнени с белезникава течност. Болката понякога е силна и не дава покой на болния. Заболяването обикновено  преминава за около една седмица, като в повечето случаи няма никакви последици. Понякога, макар и рядко, може да остане трайно намаление на слуха.

      Лечение. Назначават се противовирусни препарати, витамини, обезболяващи. Добър ефект оказва физиотерапията. Ако мехурчетата се инфектират, се предписват антибиотици.


One comment to “Херпес на външното ухо”

  1. vania neikova

    Здравейте!Имам дете на 3 год.и 3.мес.Когато се роди нямаше и 20 дни и ни взеха в болницата с диагноза бронхиолит.От малък си има проблем с нослето,постоянно си хърка дори и да няма хрема,а когато има е просто страшно:не може да диша,много трудно минава и лошото е че,не изтичат секретите на вън,а още по страшното е че,нямаме добър специалист тук(ние сме от Ямбол)който да ни даде консултация и да ни предпише лечение което да ни помогне.Чувала съм за такива случаи и повечето са се оказвали в крайна сметка с алергии.Вие какво бихте ме посъветвали?Искренно Ви благодаря


Trackbacks/Pingbacks


Задайте своя въпрос