4

        Вирусно заболяване, което обикновено започва с повишаване на температурата, главоболие,  шум в ушите,  намаление на слуха, световъртеж.  По ушната мида и канала се образуват малки мехурчета, изпълнени с белезникава течност. Болката понякога е силна и не дава покой на болния. Заболяването обикновено  преминава за около една седмица, като в повечето случаи няма никакви последици. Понякога, макар и рядко, може да остане трайно намаление на слуха.

      Лечение. Назначават се противовирусни препарати, витамини, обезболяващи. Добър ефект оказва физиотерапията. Ако мехурчетата се инфектират, се предписват антибиотици.


4 comments to “Херпес на външното ухо”

 1. vania neikova

  Здравейте!Имам дете на 3 год.и 3.мес.Когато се роди нямаше и 20 дни и ни взеха в болницата с диагноза бронхиолит.От малък си има проблем с нослето,постоянно си хърка дори и да няма хрема,а когато има е просто страшно:не може да диша,много трудно минава и лошото е че,не изтичат секретите на вън,а още по страшното е че,нямаме добър специалист тук(ние сме от Ямбол)който да ни даде консултация и да ни предпише лечение което да ни помогне.Чувала съм за такива случаи и повечето са се оказвали в крайна сметка с алергии.Вие какво бихте ме посъветвали?Искренно Ви благодаря

 2. как може да се лекува херпеса .баща ми лекува 2седмица с лекарсва но болките в ухото продължават ....молим за съвет

  Молим за съвет

 3. как може да се лекува херпеса .баща ми лекува 2седмица с лекарсва но болките в ухото продължават ....молим за съвет

  Какво можем да направим

 4. как може да се лекува херпеса .баща ми лекува 2седмица с лекарсва но болките в ухото продължават ....молим за съвет

  Искаме да ни помогнете.


Trackbacks/Pingbacks


Задайте своя въпрос