3

Стотици години медицината се бори с остаряването на човека и неговите последици.

Основните причини за стареенето на кожата са замърсяването, експозицията на слънцето, мимиките на лицето, тютюнопушенето, позицията на тялото и главата по време на сън, земната гравитация и др. В резултат на всичко това, тя губи своята еластичност, отпуска се, появяват се бръчки.

Кожата се състои от три слоя- епидермис, дерма и хиподерма. Дермата е тази, която поддържа тонуса на кожата. Съдържа еластин, хиалуронова киселина и фибробласти.

В последните години,  в естетичната медицина все повече  навлизат в употреба т.нар. филъри. Най-често използваните продукти от тях се произвеждат на базата на хиалуроновата киселина- продукт, който естествено се съдържа в човешкото тяло. Нейната онсовна функция е да поглъща и задържа водата като гъба. Тя е в състояние да абсорбира до 1000 пъти повече от собственото си тегло.

Под влияние на гореспоменатите причини за стареене, способността на организма да произвежда тази така важна за кожата субстанция намалява. Кожата се дехидратира, намаляват нейната еластичност, тургор, обем, появяват се бръчки.

Основните предимства при инжектирането на хиалуронова киселина са: липса на токсичност, съвместимост с организма, има много редки, краткотрайни нежелани реакции, разгражда се.

Процедурата е лесна и отнема не повече от 30 мин. Дава мигновени резултати, възстановителния период е кратък / до 2-3 дни/, ефектът е дълготраен- 9-12 цес.

Зоните за третиране са : назолабиални гънки, бръчките под очите, скули и брадичка, бръчки над горната устна и около очите, горната повърхност на дланите, деколте, шия.


3 comments to “Филърите в естетичната медицина”

  1. Danka Toncheva

    Zdraveiteinteresuva me rabotite li na 4asno i kolko vreme predvaritelno moga da si zapiha 4as. Ot provinciqta sam

  2. adi

    обадете се на телефона. Мога да Ви запиша в рамките на седмиата

  3. Julianrow

    Спасибо Вам за внимание. Всем спасибо. Особая благодарность пользователю с ником Admin


Trackbacks/Pingbacks


Задайте своя въпрос