7

Гастроезофагеалната рефлуксна болест е заболяване , характеризиращо се с спектър от симптоми, причинени от връщане на стомашно съдържимо в хранопровода. Тези симптоми се изразяват с: често възпаление на гърлото,  ларинкса;   хранопровода. Най-важният симптом е парене зад гръдната кост, затруднено преглъщане, киселини, упорита безпричинна кашлица. Лечението  се състои в : диета- избягване на запържени храни, кисело, пикантни подправки и приемането на антиацидни средства


7 comments to “ГЕРБ”

 1. ЕЛКА КИРИЛОВА

  Д-р Маркова,след дълго пиене на антибиотици за гърлото,започна да ми побелява езика.В началото до половината а сега целия.Слухът ми е намален,а в последно време ушите ми заглъхват.От 2 месеца имам някаква суха кашлица,по скоро само напъни.Взела съм талон за преглед и търся специалист,които може да ми помогне.Вие какво бихте ме посъветвали.Предварително благодаря!

 2. adi

  Госпожо Кирилова, ако желаете заповядайте в кабинета ми. Ще се опитаме заедно да решим проблема Ви.

 3. Камелия Кирилова

  Д-р Маринова дъщеря ми е на 9години.От 2-3години е с постоянна хрема драэнене в гърлото и кашлица.Ходихме на УНГ и ни каэаха че има алергичен и ваэомоторен ринит. От 2 седмици не може да преглъща храна.Въэможно ли е това да е причина эа эатрудненото гълтане? Педварително ви благодаря

 4. adi

  Здравейте. Потърсете друга причина за затрудненото преглъщане.

 5. Лоти Атанасова

  Д-р Маринова дъщеря ми е с МС и с хроничен синузит. От много години капките за нос, главоболието и носните кърпички са непрекъснато с нея. Търся лек за това (как да се борим с основното и заболяване, ако не можем да се справим с носа).

 6. adi

  редно е да се направи скенер или поне рентгенография на синуси.
  Тогава се преценява какви стъпки могат да се предприемат

 7. Румяна Тр.

  Здравейте! Синът ми е диагностициран с рефлукс след гастроскопия. От няколко години се повтаря едно и също и стигаме до болница. Първо започва обилен заден секрет и покашляне после след ден два се събужда със зверска продуктивна кашлица при която след дълги напъни започва да изхвърля парчета слуз. Това се повтаря всеки път. Диагнозите са остър ларинготрахеит или понякога пишат алергия/ фарингит. Понякога има и задух без секрети. Насочват ни към алерголог винаги защото в тестовете за алергия излиза прах. Все повече си мисля, че рефлукса е причината. От къде да тръгнем: от непоносимости/алергии/рефлукс ? Вие бихте ли помогнала, когато се касае за трахеит или това е за гастроентеролог? Благодаря Ви за отделеното внимание!


Trackbacks/Pingbacks


Задайте своя въпрос