2

 

         Изнервящо субективно слухово усещане, нарушаващо  душевния комфорт на болните. Затова той е важен диагностичен и терапевтичен проблем.

Бива обективен и субективен. Обективния шум е в резултат на различни заболявания- сърдечно-съдови, туморни процеси в главата, болести на средното и вътрешно ухо. Субективният шум се появява при : болести на ухото-отит, отосклероза, лабиринтит, остра звукова травма, интоксикации от вредни вещества; атеросклероза на мозъчни съдове, туморни процеси в главата, остеонхондроза, ниско кръвно налягане, анемия. Лечението е трудно. Назначава се терапия, повлияваща причината  за шума.


2 comments to “Шум в ушите”

  1. шум в ушите

    здравейте.имам шум в ушите от 4г, пил съм всичко възможно, ходих на няколко отоневролга в софия, казах ми че е миниер,не ме притеснява самият шум, но съм много зле когато се променя времето , и правя някой път кризи, за около 3=4 часа не знам къде се намирам.,никога не ми се гадило или повръщало, моля ви дайте ми съвет как да постъпя, тези кризи който получавам никъде не съм прочел че ги имат хората с миниер, благодаря ви предварително,

  2. adi

    Здравейте. От писмото Ви не можах да разбера какви кризи получавате- само усилване на шума, или има и други симптоми.
    По принцип при доказана болест на Мениер се правят схеми на лечение, които трябва да се спазват стриктно от пациента и са доста продължителни.


Trackbacks/Pingbacks


Задайте своя въпрос